11/19/2014

stop-animal-cruelty

http://www.gocrueltyfree.org/shopper
Globaali lista eläinkokeettomasta kosmetiikasta

http://www.animalia.fi/kosmetiikkalista
Suomen lista eläinkokeettomasta kosmetiikasta


Viime aikoina olen paneutunut enemmän eettisen ajattelun piiriin ja päättänyt lopettavani suurimmaksi osaksi kosmetiikan oston, jota ei ole eläinkokeettomalle listalle hyväksytty. Myös kaikkien suurten vaatemerkkien tarjoamat villa-, angora- ja nahkavaatteet jäävät taka-alalle ja harvinaisiksi ostoiksi. Maailmassa lähes kaikki eläinperäisestä materiaalista on tuotettu ahtailla suurtiloilla, joissa eläimet joutuvat kärsimään päivittäin. Kotimaassa tuotettuun pystyn vielä jotenkin luottamaan, mikäli tuotantoa ei ole ylirasitettu. Jos joku ajattelee, että esimerkiksi Marimekko on yhä kotimainen niin valitettavasti asia ei ole näin. Eläinperäinen tuotanto tapahtuu tässäkin tapauksessa ulkomailla epäeettisissä oloissa, joissa eläimet joutuvat jatkuvasti kärsimään. Eikä työntekijöisen palkalla saa edes kunnon ateriaa. Unohtamatta sitten sitä, mitä tällainen ylituotanto aiheuttaa luonnolle.

Katsoin viikonloppuna erään dokumentaarion Australiasta, jossa lammastiloilla lampaita nyljettiin kerimisen yhteydessä vereslihalle ja potkittiin. Sen episodin jälkeen ne jätettiin henkihieverissä kasvattamaan lisää villaa seuraavaa kertaa varten. Tiesin, että angoratehtailussa tämä on jo kamalaa arkipäivää (jonka takia olen angoraa välttänyt tietoisesti vuoden), mutta myös suurilla lammastiloilla? Tuntuu kuin mistään tuotteesta ei voi olla nykyään varma, joten päätän pelata varmuudella. Tästä lähtien suosin kotimaista käsityötä, käytän enemmän kirppareita, ostan eläinkokeettoman listan tuotteita ja koitan etsiä brändejä, jotka eivät tuota eläinten kärsimyksellä tuotteitaan.

Lisää suositeltavaa tietoa löytyy täältä http://www.peta.org/

3 kommenttia:

  1. Asiaa!
    Mäkin heräsin näihin juttuihin vahvasti tänä vuonna ja en pysty enää sulkemaan silmiäni - en tosin ymmärrä, kuka pystyisikään.

    VastaaPoista